diumenge, 19 de maig del 2019

Sabadell, 19 de Maig 2019


Sabadell està de Medievàlia i quina manera de ploure aquest dies - però avui hem pogut aprofitar molt bé una estoneta de sol abans de la tempesta al migdia.



Avui tocava visita al mercat medieval que està plantat arreu del Mercat Central de la Vila. Hi ha carrers plens de gent comprant i venent les seves mercaderies, jocs per a tothom, menjar dolç i salat i un sense fi d'activitats. Amb una mica de sort es pot veure inclús la Reina Elionor de Sicilia fent una visita per assegurar-se que la seva compra està tota en ordre, perquè va ser aquesta reina qui va comprar la vila de Sabadell cap a l'any 1366.


Ara bé  - Liantes a teixir - que és el que fem cada diumenge al restaurant Rubion a la Pl St Jaume de 10.30 a 13.00h. Avui ens hem trobat la Rosie, la Marisol, la Carina, l'Ana, la Roser, la Mari, la Neus i la Silvia. Tota una colla!
L'Anna fa poc que ve a teixir amb nosaltres, però ens encanta que vingui perquè fa uns articles increïbles! Avui comença un jersei; es diu Sipila i ha decidit fer-lo amb una llana nova que li ha arribat fa poc. Hem parlat de fer un KAL si li va bé perque totes estem enamorades del patró.

La Carina fa un xal que guarda només per a les quedades de Liantes - e
és que xerrant xerrant  ens equivoquem sovint i val més una cosa senzilla per no distreurens. La Mari també ha començat un jersei nou, es diu Natural i és sense mànigues. La Roser continua amb el xal 'damero' que ja hem fet moltes Liantes. La Neus fa un Mic que té encarrat per a algun nen amb molta sort.




La Silvia fa uns dies va rebre la llana per fer un xal molt llampant - com podeu veure al patro té ales! I sense beure Redbull! Tenim ganes de veure-ho acabat - i no tardarà gaire segurament. A la foto podem veure el jersei vermell fet a ganxet que va començar fa molt poc!
La Marisol i la Rosie han teixit poc avui. La Marisol ha començat un "kep" (gorro) complicadet que es veu a la foto anterior - però li ha fet por portar res laboriós a una quedada - per no equivocar-se! A les 11 han marxat a fer una visita a Sabadell Medieval. La Pili ja va fer aquesta visita ahir i li va semblar molt interessant. Junt amb un grup guiat per la Laia Perea del Museu d'Història de Sabadell i el Miquel Gumí de Medievàlia han fet un recorregut per les muralles de la vila - ja fa segles desaparegudes. Han apres moltes coses de la ciutat i ha estat molt instructiu tot plegat. Us animem a participar en una d'aquestes visites l'any vinent, o també a visitar el museu d'Història al C/ St Quirze. Sabíeu, per exemple, que l'església de St Felix no és la primera església d'aquesta ubicació? O que al costat del Racó del Campanar podeu veure el lloc on creuaven les duess vies més importants del Vallès? O que a molts edificis del centre hi ha parts de muralles i edificis antics als cellers?


En fi, tot aixó i més hem fet, al mateix temps de parlar d'Eurovisió, de patrons, del dinar i és clar - de Medievàlia Sabadell. Mentrestant ha marxat el sol i ha començat a diluviar de nou - just a temps d'arribar a casa.
Bona setmana a tothom i com sempre ens podeu trobar al Rubion la setmana vinent.

2 comentaris:

  1. Això si que es aprofitar el matí!! Fantàstica crònica!! Gràcies liantes!!!

    ResponElimina
  2. The particulars talked about in our evaluation additionally be} subject to vary as casinos seek to improve their sites to offer their patrons a greater gambling expertise. We did, nevertheless, discover their weekly Joker Race to be a fantastic bankroll compliment. There 카지노 사이트 aren’t many desk game-specific bonuses like this one that may put you in rivalry for successful large swimming pools of comp factors that may be} redeemed for cash. Let’s face it, we’re never going to waste all our ammo in a single battle of our online gambling journey – so having multi-tiered deposit bonuses is a large plus.

    ResponElimina