diumenge, 4 de febrer del 2018

Sabadell, Barcelona, 4 Febrer 2018

Avui, el primer diumenge de febrer, ens hem aixecat amb el cel gris i amb ganes de pluja, i molt de fred!
Ja va bé el canvi que hem fet per anar al Rubión de la Plaça Sant Jaume, on ens hi trobem molt bé tant per la temperatura com pels fantàstics esmorzars que prenem.
Avui ens hem trobat la Caterina, la Mari Carme i la Carina, i després d'un llarg descans han tornat a venir per primera vegada aquest any la Pepita, la Isabel i la Flora – com ens hem alegrat de veure-les!

Ens agrada molt teixir tot treballant amb la textura. Hi ha moltes maneres diferents d'afegir textures al teixit de punt i aquí en podeu veure dos exemples:

La Mari porta posat un coll que va fer fa temps amb punt de honeycomb o niu d'abella, i la Carina està fent un coll amb un punt brioix  que tot just aquest any algunes hem descobert.
El punt brioix pertany a una família que crea un teixit gruixut que és doble i calent.
 La Carina també ha brodat una estona – com podeu veure a la foto esta brodant sobre un patchwork que ja ha fet-. Totes estem intrigades per saber que serà l'article final. I què deu ser l'eina que es veu?
 Aquesta  foto és d'una de les bosses de labors que la Mari Carme ens va regalar a cada una de les que vam assistir a la festa de l'amic invisible de les Liantes, aprofitant un canvi de cortines! Cada bossa brodada amb un missatge diferent...  Així de treballadora i generosa és! Gràcies Mari Carme!
La Marisol avui estava de 'finde',  però ens ha enviat una foto del taller que ha fet amb els amics.
El dia 1 de febrer va ser el dia de Sta Brídida -una de les patrones d'Irlanda-, i la irlandesa del grup, la Rosie, ens va ensenyar a fer una creu de Sta. Brígida. Doncs bé, la Marisol n'ha tornat a fer amb els seus amics! Tradicionalment fetes amb joncs, nosaltres vam utilitzar netejadors de pipes molt acolorits. Ara s'han de penjar a l'entrada de la casa i ens protegirà de tots els mals que puguin venir..... si més no això diu la llegenda!

 La Pili i la  Rosie avui s’han quedat a casa; la Rosie està teixint un gorro fairisle amb dibuix de floc de neu. Fa servir llana Katia Merino Sport – super calenta -. Aquesta setmana ens caldrà molt! I la Pili cuidava el seu nebot – s'ho han passat pipa muntant el castell de les princeses! Esperem que es millori aviat la mare del nen – aquesta grip esta arrasant! 4 liantes ja han caigut.....
 La Caterina també ha començat un xal nou – però al mateix temps estrena agulles! Són de la marca Knit Pro i segur que li aniran de perles - perquè tot el que ella fa servir, funciona a les mil meravelles!
 
La Mari avui ha començat un Xal PHI, feia temps havia fet furor al grup i moltes de nosaltres l'havíem fet. El seu nom, PHI, ve de la relació perfecta representada en l'harmonia a la natura, l'art i les matemàtiques, i encarna la percepció humana de la bellesa. Es un xal asimètric que combina harmoniosament dos colors amb la mitjana d'or (PHI) i, de nou, utilitzant la seqüència de Fibonacci per determinar l'amplada de les ratlles i la seva relació amb la següent...  
Aquest xal en particular el fa per a la seva parella – esperem que la relació sigui tan harmoniosa com el xal!
 Tant la Pepita com la Isabel fan colls. La Pepita el té ben avanç en colors vius, i la Isabel tot just munta els punts – però les 4 jubilades del grup avui han passat força estona preparant les excursions que faran aquest any – fixeu-vos bé en la foto – veieu quines destinacions mes exòtiques? Monistrol, Irlanda i Cambodja – quina us ve més de gust?
I per últim felicitar la Lianta Eli – avui fa anys! Moltes felicitats!!

Ens trobem la setmana vinent al bar Rubión. Animeu-vos a fer-nos companyia!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada