diumenge, 9 d’abril del 2017

Sabadell, Barcelona, 9 d'abril de 2017
Hola de nou!
Avui, diumenge de rams, ens hem trobat com sempre als jardinets de la Caixa. Feia un dia espectacular. La Caterina ens ha deixat aquesta bonica palma que li han regalat per obrir la crònica d'avui.
Avui hem estat: la Sònia, que ha arribat ben d'hora ben d'hora, la Marisol, la Carina, la Pepita i la Isabel, que han arribat juntes, l'Imma, que ha començat la kedada tota sola i al poc ha arribat la seva néta Leire de dos anys amb la seva mare. La Leire s'ha quedat amb nosaltres perquè la seva mare havia d'anar a treballar. Poc despés han arribat la Roser i la Caterina. I per últim ha pogut venir la Neus que ha arribat tant tard perquè havia d'acompanyar un familiar a l'aeroport. 
Una bona colla, vaja!


Com sempre hem començat esmorzant. Fer manualitats està molt bé i alimenta l'esperit, però el nostre cos també necessita alimentar-se bé.
I, de seguida, hem començat a compartir les feines que estem fent. A dalt pots veure el xal que està fent la Isabel. Li està quedant molt bé i ja el te quasi acabat.

 
La Pepita està fent una "medussa" per a la seva néta, l'Emma, que acaba de néixer. Tot ha anat molt bé i tant la mare (la Tina) que de vegades també ha teixit amb nosaltres com la petita es troben d'allò més bé. Darrerament, la Tina, no ha pogut venir de tant enfeinada com està. És previsible que trigarà una mica a poder venir. Dues criatures donen moltíssima feina! Però sabem per la feliç iaia que no para, avui ens ha ensenyat un vestidet per l'Emma que li està fent. Està preciosa.


També ens ha ensenyat aquest bonic "puzle" que li ha comprat per al germà gran de l'Emma a una parada del mercat del diumenge.

La Sónia ens ha ensenyat aquest coixí que està fent per a un regal. Un damer teixit a punt dret i revés que li ha quedat molt maco. Durant la kedada ha començat la part del darrere que farà en una llana a contrast, però amb el mateix motiu.


La Roser ens ensenya, ja acabada, la motxilla que feia la kedada anterior. Una molt bona manera d'aprofitar alguns texans que ja no servien. Li ha cosit unes aplicacions d'una tela estampada que tenia i ja veieu com li ha quedat de bonica!


Té molt mèrit, perquè la Roser cus a mà. Hauriau de veure com de regulars i amagats li han quedat els punts. Tota una artista de l'agulla!

La bossa li ha quedat tant "xula" que una amiga seva n'hi ha encarregat una semblant. Ja l'està fent!

La Marisol continúa amb un dels seus U.F.O.s. Si continua intercalant projectes entremig no l'acabarà fins l'any que vé! Quan l'acabi serà un jersey amb un dibuix fet amb la tècnica d'intàrsia. Anirem veient el "make in off".


La Carina portava el xal que està fent a la bossa que li va regalar la Mari de "el Calaix de la Rosseta". Fixeu-vos que bonic és el brodat!.

 
El xal l'està fent amb aquesta llana de 4 caps que comença de color verd i va canviat de color fins a ser completament blau. Tant pel color com per la caiguda que té serà perfecte com a xal d'estiu.
L'Imma també està acabant peces començades, avui ha portat un jersey que te a mitges i que ja serà per a la tardor. No hi ha pressa. També ens ha portat fotos del projecte que te entre mans: un divertit drac de drap per a la seva néta. 


I, com que és una bona artesana, ella mateixa s'ha confeccionat aquestes agulles circulars. Ha enganxat a un tros d'unes agulles rectes un cable amb goma d'enganxar d'assecat lent i ha pulit la unió perque el fill lisqui bé. Ja ens explicarà com li  van quan les estreni.

 La Caterina vol fer-se una bossa que ha trobat enuna revista i que li agrada molt. Avui ha estat fent mostres per aveure quines agulles li anaven bé. Al final ha decidit que farà la bossa amb fil doble, perqué li quedi ben apretat. Coneixent-la, a la propera kedada segur que ja l'ha acabat! Cal veure a quina velocitat teixeix!La Mari, que avui no ha pogut venir, ens envia aquestes fotos de la feina que està fent. Un brodat amb la tècnica de "sashiko". Què serà? Una bossa? Un coixí? Un pantaló? Haurem d'esperar una mica per a veure'l acabat.


A més hem vist fotos dels néts més recents de la colla. Hem parlat de llibres, dels que estem llegint o acabem de llegir : Pàtria de Fernando Aramburu, Els vigilants del far de Camila Läckberg, la sèrie del Clan de l'os cavernari de la Jeane Marie Auel o Mi nombre es Penumbra de Pablo Berrera. Per una o altra raó ens han agradat força i com que tenim gustos ben diferents els llibres també tracten temes ben diversos. Ens els hem recomanat entre nosaltres i també te'ls recomanem a tu. Segur que algun d'ells t'agrada tant com a la "lianta" que l'ha recomanat.

Be, ja únicament em queda recordar-te que les Liantes fem vacances de Setmana Santa. Per tant diumenge vinent no hi haurà kedada. I el diumenge següent, Sant Jordi, tampoc, ens anem a veure llibres i roses. Segurament acabarem el dia amb alguns llibres nous i alguna rosa ben especial.
Però després tornem a "kedar". Com sempre, si vols passar una estona entretinguda, compartint projectes  i aficions amb nosaltres, t'esperem als jardinets de la Caixa cap a les 10:30 els diumenges.
Hola de nuevo!
Hoy, domingo de ramos, nos hemos encontrado como siempre en los "jardinets de la Caixa". Hacía un día espectacular. Caterina nos ha dejado esta palma tan bonita que le han regalado para abrir la crónica de hoy.
Hoy  hemos sido: Sònia, que ha llegado muy temprano, Marisol, Carina, Pepita y Isabel, que han llegado juntas, Imma, que ha empezado la kedada sola y al poco tiempo ha llegado su nieta Leire de dos años con su madre. Leire se ha quedado con nosotras porqué  su mamá tenía que ir a trabajar. Poco después han llegado Roser y Caterina. I por último ha podido venir Neus que ha llegado tan tarde porqué havía tenido que acompañar a un familiar al aeropuerto. 
¡Un buen grupo, vaya! 


Como siempre hemos empezado el día desayunando. Hacer manualidades está muy bien y alimenta el espíritu, pero nuestro cuerpo también necesita alimentarse bien.
Y, enseguida, hemos empezado a compartir los trabajos que estamos haciendo. Arriba puedes ver el chal que está haciendo Isabel. Le está quedando muy bien y ya lo tiene casi acabado.

 
Pepita está haciendo una "medusa" para  su nieta, Emma, que acaba de nacer. Todo ha ido muy bien y tanto la mare (Tina) que a veces también ha tejido con nosotras, como la pequeña se encuentran muy bien. Últimamente, Tina, no ha podido venir por lo atareada que está. Y es previsible que tardará una temporada a poder venir. ¡Dos criaturas dan muchísimo trabajo! Pero sabemos, por la feliz abuela que no para, hoy nos ha enseñado un vestidito para Emma que le está haciendo. Está preciosa.


También nos ha enseñado este bonito "puzle" que le ha comprado para el hermano de Emma en una parada del mercado del domingo.

Sónia nos ha enseñado este cojín que está haciendo para regalar. Un damero tejido a punto derecho y revés que le ha quedado bien bonito. Durante la kedada ha empezado la parte de atrás que hará con una lana a contraste, pero con el mismo motivo. 

Roser nos enseña, ya acabada, la mochila que hacía la kedada anterior. Una muy buena manera de aprovechar algunos tejanos que ya no le servían. Le ha cosido unas aplicaciones de una tela estampada que tenía y,  ya veis ¡que bonita le ha quedado!


Tiene mucho mérito, porqué Roser cose a mano. Tendrías que ver que puntadas más regualres e invisibles.¡Toda una artista de la aguja!

La bolsa le ha quedado tan "xula" que una amiga suya le ha encargado una de parecida. ¡Ya la ha empezado!

Marisol continúa con uno de sus U.F.O.s. Si continua intercalando proyectos entre medio, ¡no lo acabará hasta el año que viene! Cuando lo acabe será un jersey con un dibujo hecho con la técnica de intarsia. Iremos veiendo el "make in off".


Carina traía el chal que está haciendo en la bolsa que le  regaló Mari de "el Calaix de la Rosseta". ¡Fíjate  que bonito bordado!.

 
Está haciendo el chal con esta lana de 4 cabos que empieza de color verde y va cambiando de color hasta ser completamente azul. Tanto por el color como por la caída que té será perfecto como chal de verano.
Imma también está acabando piezas empezadas, hoy ha traído un jersey que tiene a medias y que ya será para el otoño. No tiene prisa. También nos ha traído fotos del proyecto que tiene entre manos: un divertido dragón de trapo para su nieta. 


Y, como que es una buena artesana, ella misma se ha confeccionado estas agujas circulares. Ha enganchado un cable a un trozo de unas agujas rectes con pegamento de secado lento y ha pulido la unión para que el hilo pase bien. Ya nos explicará como le  va cuando las estrene.

Caterina quiere hacerse una bolsa que ha encontrado en una revista y que le gusta mucho. Hoy ha estado haciendo muestras para ver que agujas le iban bien. Al final ha decidido que hará la bolsa con hilo doble, para que le quede bien apretado. Conociéndola, en la próxima kedada ¡seguro que ya la ha acabado! ¡Hay que ver a que velocidad teje!Mari, que hoy no ha podido venir, nos manda estas fotos del trabajo que está haciendo. Un bordado con la técnica de "sashiko". ¿Qué será? ¿Una bolsa? ¿Un cojín? ¿Un pantalón? Tendremos que esperar un poco para verlo acabado.


Además hemos visto fotos de los nietos más recientes. Hemos hablado de libros, de los que estamos leyendo o acabamos de leer : Pàtria de Fernando Aramburu, Els vigilants del far de Camila Läckberg, la serie del Clan de l'os cavernari de la Jeane Marie Auel o Mi nombre es Penumbra de Pablo Berrera. Por una u otra razón nos han gustado mucho y como tenemos gustos bien diferentes, los libros también tratan de temas bien diversos. Nos los hemos recomendado entre nosotras y también te los recomendamos a tu. Seguro que alguno de ellos te gustará tanto como a la "lianta" que lo ha recomendado.

Bien, ya únicamente me queda recordarte que les Liantes hacemos vacaciones de Semana Santa. Por tanto del domingo que viene no habrá kedada. Y el domingo siguiente, Sant Jordi, tampoco. Nos vamos a ver libros y rosas. Seguramente acabaremos el día con algunos libros nuevos y alguna rosa muy especial.
Pero después volvemos a "kedar". Como siempre, si quieres pasar un buen rato, compartiendo proyectos  y aficiones con nosotras, te esperamos en el jardinets de la Caixa hacia las 10:30 los domingos.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada